top of page
  • Writer's pictureIjan

Vaikų kambario idėjos

Atnaujinta: 02-16





Vaiko kambario interjero dizainas – kas šiuo metu madingiausia



2022-aisiais metais įrengiant vaiko kambarį madingiausia: pastelinės spalvos ir medis. Aprašome viską išsamiau.


// PASTELINIAI TONAI

Rožinis kvarcas bei melsvai žydra – ir toliau vyraus kartu su kitais švelniais, ramiais tonais (natūralia molio spalva, pilka, smėline, prigesinta alyvuogių). Interjero dizainas gali būti pagyvintas ryškesniais akcentais, spalvomis, tokiomis, kaip oranžinė, tamsiai žalia, auksinė, sodraus raudono vyno.

// MOTINA GAMTA

Dar viena vyraujanti tendencija – tai natūralių medžiagų ir gamtos įkvėptų motyvų naudojimas interjere. Must–have akcentu tampa medinės lovytės, lentynėlės ir žaislai (atrodo grįžtam į senus laikus). Taip pat populiarūs augalų ir gyvūnų raštai, natūralūs audiniai – medvilnė, linas.

// ATVIRA ERDVĖ = ATVIRA ŠIRDIS

Šį sezoną tampa madinga mažylio kambarį paversti atvira erdve, t. y., sujungti su tėvų miegamuoju ar netgi svetaine. Tai reiškia, kad tėveliai galės matyti vaiką ir nebereiks specialių klausymosi įrenginių. Norint šiek tiek privatumo, kambarėliai gali būti atskiriami mobiliomis sienelėmis, sunkiomis draperijomis, slenkamosiomis durimis ir pan.

// LOVYTĖ

Pagrindiniu kambario cinkeliu rinkitės lovytę, kuri bus tarsi pareiškimas – tai subtilus ir modernus interjero dizainas. Nepabijokite rinktis peršviečiamų akrilo, itin didelių ar nesimetriškų, konvertuojamų konstrukcijų. Jei mėgstate subtilesnę stilistiką, ne tokią inovatyvią, rinkitės antikvarines komodas, kėdes. Pasitelkite viduramžių moderną, vintažą ar shabby chic.

// BERIBĖ EKSPRESIJA

Dabar „pasidaryk pats“ manija. Tad tėveliai, gebantys kurti ir konstruoti patys, tikrai ras būdų, kaip vaiko kambarį paversti unikaliu. Dekoruokite sienas, baldus, klijuokite lipdukus, pieškite... Pasitelkite fantaziją!

Vaiko kambario interjero dizainas turi būti parinktas atidžiai. Juk tai erdvė, kur vaikas žais, ilsėsis, mokysis, kurs... Jei įrengdami mažylio kambarį susiduriate su begale klausimų – kreipkitės į mane. Aš – taip pat mama, tad puikiai suprantu, kaip svarbu vaiko kambarį įrengti viską apgalvojus!





Mano didžiausios rekomendacijos Vaiko dėžutei:

* Norint lavinti vaiko įgūdžius skirtingu vaiko amžiaus tarpsnyje reikia vis kitų žaislų. Tačiau vienu metu vaikui rekomenduojama pateikti ne daugiau 5-6 žaislų. Taip vaikas labiau sukoncentruoja dėmesį.

* Žaislų rotacija yra labai puikus dalykas. T.y. kambaryje paliekami 5-6 žaislai savaitei. Po savaitės žaislai keičiami kitais.

* Žaislai turėtų būti sudėti vaiko akių lygyje, patogiai. Jog vaikas lengvai galėtų pasiimti ir pradėti žaisti.

* Kai nedaug žaislų kambaryje vaikas mokosi padėti žaislus į vietą. Tvarkymas yra itin patogus ir nekeliantis streso.

* Žaislus parinkti pagal vaiko amžių. Netūrėtų būti žaislų, kurie greitai lūžta.

* Mediniai žaislai yra labai geras pasirinkimas,nes jie patvarūs, tvirti ir kokybiški.

*Natūralias medžiagas maloniau liesti

* Rekomenduojama vaikui pasiūlyti edukacinius žaislus, jog vaikas ne tik žaistų, bet tuo pačiu ir mokytųsi ir lavintų savo įgūdžius.

* rekomenduojama vaikui akių lygyje sudėti skirtingus žaislus. Vieną muzikinį,kitą, kuris lavina smulkiąją motoriką, kitas - kūrybiškumui.





Vaiko dėžutė įkūrėja Dovilė teigia, jog nebūtina visko pirkti, nors ir kaip mylime savo vaikus, atsirado tobula alternatyva juos palepinti - tai žaislų nuoma! Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslasplius/verslus/siauliete-dovile-isuko-savo-versla-nebutina-visko-pirkti.d?id=90850425






59 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page