top of page
  • Writer's pictureIjan

Skoninga virtuvė, kokia ji?

Atnaujinta: 2022-08-14




Šią savaitę turėjome IG LIVE Su Joana Šauliene Viskasbe.lt įkūrėja ir autore, @viskasbe , aptarėme svarbiausius akcentus, į ką vertėtų atkreipti dėmesį:


🍒planuojant virtuvę nuo 0

🍒norint pakeisti jau turimą virtuvę be didelių sąnaudų

🍒norint virtuvę paversti jaukia erdve sau, smulkios detalės, darančios stebuklus

🍒mados tendencijos vs nesenstanti klasika


Ačiū už turiningą pokalbį ir vertingus patarimus!


O Joaną galite rasti ir parašyti klausimą jai tiesiogiai: @viskasbe



Virtuvė yra viena iš brangiausių erdvių bet kokiuose namuose, o tai reiškia, kad nesenstantis dizainas yra didžiulis pliusas, nes jums nereikės toliau investuoti iš naujo, bėgant metams, kad šios virtuvės būtų nuolat atnaujinamos. Pasinaudokite šiomis tendencijomis kurdami virtuves, kurios patiks visiems ir po daugelio metų!



10 nesenstančių virtuvės tendencijų


pateikė Julija Naradauskaitė Brunickė | interjero dizainerė | IJANdesign įkūrėja



Yra tam tikrų virtuvės tendencijų, kurios visada bus stilingos.

🍒1. Neutralūs tonai


Balti, pilki ir kiti neutralūs atspalviai niekada neišeina iš mados. Kodėl? Dėl šių klasikinių tonų lengva kurti namus, nes šie atspalviai tinka prie visko ir niekada neišeina iš mados.


🍒2. Tegyvuoja medžio tekstūros

Panašiai kaip neutralūs atspalviai, natūralios medienos spalvos taip pat niekada nebus nemadingos. Šiuos atspalvius galima įnešti per medines grindis, spinteles ir kitus akcentus.


🍒3. Baltojo akmens stalviršiai

Akmens stalviršiai yra madingi, nes jie yra ir patvarūs, ir gražūs. Visų pirma, baltas marmuras ir granitas yra du variantai, kurie išliks stilingi amžinai, nes jie tinka prie visko, pradedant medinėmis grindimis, baigiant nerūdijančiais prietaisais ir spalvingais akcentais.


🍒4. Spintelių paprastumas


Spintelių fasadų tendencijos visada keičiasi, tačiau viena tendencija, kuri stilinga daugiau nei šimtmetį, yra „Shaker“ spintelės. Su įleidžiamomis skydinėmis durimis šios spintelės yra paprastos ir minimalistinės, o tai leidžia dizaineriams suprojektuoti bet ką - nuo klasikinių iki modernių virtuvių.


🍒5. Klasikinės baltos metro plytelės


Kaip ir „Shaker“ spintelės, tai yra dar viena tendencija, gyvuojanti daugiau nei šimtmetį. Taip yra todėl, kad šios plytelės yra ne tik gražios, bet gerai žiūrisi tiek modernios klasikos virtuvėse, tiek moderniuose interjeruose..



🍒6. Virtuvės sala


Salos yra ne tik darbastalis ar vieta papietauti. Šiuolaikinėse virtuvėse sala yra pagrindinis akcentas, dažnai su kontrastingais stalviršiais, suteikiančiais jiems stilingumo, o tai suteikia kambariui papildomo charakterio.



🍒7. Teisingas išplanavimas


Tai liečia aspektus nuo teisingos funkcinės zonos iki standartinės virtuvės su įmontuotais stalčių organizatoriais ir ištraukiamais spintelių įdėklais puodams, keptuvėms ir konservams, iki nuo prilietimo atsidarantiems stalčiams.


🍒8. Nesirinkti aktyvių raštų


Yra tiek daug būdų pasiklysti tarp aktyvių raštų bei spalvų gausos virtuvėje, kurie ilgainiui gali įkyrėti ir atsibosti, tik harmoningas dizainas yra nesenstantis.


🍒9. Stilingos rankenėlės


Šiai dienai yra labai daug įvairių rankenėlių pasirinkimo. Nuo keramikinių, betoninių iki metalinių. Aukso ar vario spalvos rankenėlės suteikia virtuvei šilumos, o šiais laikais yra dar daugiau galimybių derinti šiuos metalus, pavyzdžiui, su maišytuvais ir kriauklėmis.


🍒10. Laikykitės paprastumo


Virtuvėje norisi naudoti įmantrią apdailą, tačiau tiesa yra ta, kad kuo sudėtingesni medžio dirbiniai, tuo greičiau senstantis dizainas. Kad virtuvė išliktų tikrai nesenstanti, siekite paprastumo, kad viskas tarpusavyje derėtų!


.


133 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page