top of page
  • Writer's pictureIjan

Interjero dizainerė: „Kai dizainerio ir jo kliento estetikos bei funkcionalumo pajauta sutampa, rezultatai pranoksta lūkesčius“

Atnaujinta: prieš 2 dienas



Interjero dizainerė įrengtame buto interjere


„Būtent taip ir nutiko su vienu šviežiausių mano kurtų interjerų – trijų kambarių butu Pakruojo centre“ – sako interjero dizainerė Julija Naradauskaitė Brunickė. Pasak jos, tam, kad kuriamo interjero dizaino rezultatai džiugintų, klientui ir dizaineriui būtina vienam kitą tinkamai pasirinkti. „Ryšys tiesiog privalo būti abipusis. Jei nepavyks jo užmegzti, nepavyks ir pajausti kuo gyvena klientas ir jo šeima: kas juos vienija, kas jiems svarbu, gražu; koks jų gyvenimo tempas, pomėgiai ir t.t. Juk kurdama interjerą turiu sukurti klientams jaukius namus, o ne tiesiog estetišką, tačiau nuasmenintą erdvę“ – mintimis dalijasi dizainerė.

 


Kuriant interjerą Pakruojo šeimos bute – interjero dizainerės ir klientų požiūris sutapo nuo pat pradžių



Interjero dizainerė kartu su kolege įrengtame buto interjere

 

Dizainerė atskleidė, jog prieš imdamasi kūrybos, pirmiausia stengiasi kuo geriau pažinti savo klientus ir netgi duoda jiems namų darbų: visuomet paprašo internete pasiieškoti juos žavinčių interjerų pavyzdžių. „Dažniausiai tai būna labai skirtingų stilistikų kratinys: miegamasis modernus, svetainė klasikinė, industrinė virtuvė ir t.t. Tad pradedame nuo interjero vientisumo: visų pirma apsisprendžiame, kokia stilistika klientams arčiausiai širdies, jų gyvenimo būdo; galiausiai ir patalpų, kurias įrenginėsime, o tada jau imamės darbo“.

 

Pasak dizainerės, kuriant Pakruojo šeimos buto interjerą, jos ir užsakovų skonis bei požiūris sutapo nuo pat pradžių. „Iš karto turėjome vieningą šviesaus, modernaus, klasikos elementais pagyvinto interjero viziją.“ – sako IJAN design įkūrėja. „Tiesa, drąsiausia sprendimuose, ko gero, buvo užsakovų dukra, kurios jaunatviškos drąsos ir iniciatyvumo dėka, nepabijojome net ir sienų griovimo!” – juokiasi dizainerė.

     


Šeimai įrengto buto svetainės ir valgomojo zona


Pastarasis sprendimas puikiai pasiteisino! Virtuvės, valgomojo ir gyvenamosios zonų sujungimas į vieną, didelę, bendrą erdvę, jas tarsi atvėrė. O gerai apgalvotas baldų išdėstymas leidžia į kambarį laisvai patekti natūraliai dienos šviesai, kuri, niekur neužkliūdama laisvai pasiskirsto po visą patalpą.

 

            


Virtuvės ir valgomojo zonos interjeras

 


Svetainės interjero fragmentas

Švelnūs žemės spalvų tonai bei interjere naudojamas natūralių paviršių medžiagiškumas suteikia interjerui jaukumo. Tokios detalės kaip natūralaus medžio stalas ar kėdės, ne tik suteikia prabangos įspūdį, bet ir lytėjimo malonumą šių baldų naudotojams.

 

Svarbiausia dizainerio užduotis – nepaversti klientų savo namų tarnais

 

Dizainerė teigia, jog kuriant namų interjerą, jokiu būdu negalima koncentruotis vien tik į jo estetiką. „Priešingu atveju, kyla rizika klientus paversti savo namų tarnais, o ne atvirkščiai“- sako ji.

 

Paprašyta paaiškinti ką turi omenyje, Julija pradeda vardinti jos nuomone labai gražius, tačiau, deja, labai nepraktiškus dizaino sprendimus, tokius kaip balti kilimai ar juodo marmuro stalviršiai. „Tiek balta kiliminė danga, tiek juodo marmuro stalviršis interjere tikrai atrodys įspūdingai. Tačiau iš patirties galiu pasakyti – gana neilgai. Štai juodas marmuras yra labai poringa medžiaga, todėl jei ant jo patenka rūgštūs skysčiai, tokie kaip pomidorų padažas ar šlakelis citrinos sulčių, ant jo lieka sunkiai pašalinamos dėmės. Turbūt nereikia nė vardinti begalės kiliminės dangos baltumui pavojų keliančių faktorių. Mano nuomone, tokie sprendimai, nors ir turi „wow“ efektą šviežiai užbaigtame interjere, paverčia klientus savo pačių namų vergais. Nes  norint išlaikyti  šią pirminę estetiką, tenka investuoti daugybę laiko tinkamai jų priežiūrai.“ – žiniomis dalijasi dizainerė.

 

Būtent dėl praktinių sumetimų, Pakruojyje įrenginėjamo buto grindų danga – vinilas. Mat vienas iš klientų šeimos narių – keturkojis augintinis. Na, o vinilas – patvari, praktiška (jo raštų dėka į akis nekrenta augintinio plaukai) ir sutikite – estetiška grindų danga. Be to, vinilinės grindų dangos medžiagiškumas, net ir vaikštant basomis, gerokai malonesnis nei plytelių ar laminato.



Apjungta virtuvės ir valgomojo erdvė


Dizaino vientisumą sukuria pasikartojančios detalės

 

Šviesios sienos, elegantiški šviestuvai, gipsiniai apvadai bei užuolaidos apibrėžia modernios klasikos stilistiką šiame interjere. Tačiau projekto dizaino vientisumą padeda išlaikyti ir kitos detalės. Pavyzdžiui ar pastebėjote, kad tiek merginos kambaryje, tiek miegamajame puikuojasi tokios pat stilistikos ir net medžiagiškumo kėdės?

 

          

Kambarių autentiškumas išlaikomas taikant skirtingą kolorisitiką, tačiau visur išlaikomi natūralūs tonai, meno kūrinių stilistika.

               


Buto koridoriaus erdvė

Jaunos merginos miegamojo interjero dekoras

 

Netgi tokios detalės kaip pagalvėlės. Atkreipkite dėmesį – visuose kambariuose jos papuoštos veliūriniais dekoratyviniais užvalkalais. Tad nors visiems kambariams savo spalvomis įneša gyvumo ir autentikos, tuo pačiu padeda išlaikyti ir interjero vientisumą.

 


Miegamojo tekstilės spalvos priderintos prie interjero koloristikos

merginos miegamojo fragmentas

              

Daug atskirų šviesos šaltinių – kad jauku butų ne tik dieną

 

„Tam, kad namai alsuotų jaukumu ne tik šviesiuoju paros metu, bet ir vakare, kurdama šį interjerą itin daug dėmesio skyriau apšvietimui.“ – tvirtina dizainerė. Ir tikrai, projekte gausu atskirų šviesos šaltinių, išdėstytų skirtingose kambarių zonose. Pasak projekto autorės, tokie atskirai valdomi šviesos šaltiniai, suteikia galimybę ne tik sukurti vizualinę patalpų struktūrą bei jų erdvės zonavimą, bet ir optimaliai pritaikyti apšvietimą atsižvelgiant į jose numatomas veiklas. Juk kiekviena kambario zona turi specifinį poreikį apšvietimui: pvz. skaitymo ar darbo zonose norisi ryškios šviesos, tuo tarpu poilsio – švelnesnio, romantiškesnio apšvietimo.



Šeimininkų miegamojo interjero spalvinis sprendimas


Tinkamai išdėstytos šviesos net ir tamsiu paros metu leidžia vizualiai išlaikyti patalpų erdvumą; paryškinti skirtingas jų zonas ir net interjero elementus.  Be to, individualūs šviesos šaltiniai prisideda prie bendro interjero estetinio vaizdo, leidžia pritaikyti apšvietimą pagal asmeninį skonį ar net metų laiką.

 


Svetainės interjeras su laisvalaikiui skirta zona

 

Pasak dizainerės J. N. Brunickės, kuriant jaukų ir funkcionalų interjerą svarbiausia jausti saiką. „Jei reikėtų duoti tik vieną dizaino patarimą, patarčiau paprasčiausiai neapsikrauti daiktais. Kuo jų mažiau – tuo estetiškiau.“ – sako dizainerė ir teigia mananti, jog ir šiame interjere nėra nieko nereikalingo – viskas kruopščiai atrinkta, išjausta ir apgalvota. Na, žiūrint interjero nuotraukas sunku būtų su ja nesutikti, tiesa?



SUSISIEK su mumis - mes padėsime sukurti Tavo svajonių erdves! 💪⚡️

_________________________________ © IJANdesign www.ijandesign.com



20 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page