top of page
  • Writer's pictureIjan

Interviu su Gomama nare Julija Naradauskaite apie interjero dizaino studijos įkūrimą


  • 05/10/2021

  • Dalintis:




APIE JULIJĄ "If they say it's impossible, it's impossible for them not for you."

Julija yra mama ir interjero dizaino studijos IJANdesign įkūrėja. Julija padeda jauniems profesionalams ir šeimoms įsirengti savo svajonių namus, kad juose tilptų skirtingos erdvės bei atsirastų jaukios detalės. Taip pat, Julija turi patirties kurdama namų interjerus, komercinių patalpų interjerus, restoranus, viešbučius, parduotuves, ofisus, galerijas, rekreacijos bei sporto centrus Lietuvoje bei užsienyje. Julija, papasakok, kaip pradėjai savo veiklą?


Viskas prasidėjo seniai, jau nuo to laiko, kai buvau 16-kos metų ir žinojau, kad noriu būti interjero dizainere. Mano kelias link to prasidėjo, kai pradėjau lankyti Šiaulių Dailės mokyklą. Mano svajonė buvo įstoti mokytis būtent į interjero dizainą, nes tai puiki galimybė suderinti tokią atrodo rimtą bet gana „sausą“ specialybe kaip architektūra kartu su menais ( nes tapyba ir piešimas mano gyvenime visuomet buvo visuomet šalia). Sėkmingai baigiau studijas Dailės akademijoje ir toliau sekė interjero architektūros studijos Škotijos Glasgow School of Art menų mokykloje. Pabaigusi studijas gyvenau 5 metus Vokietijoje, kur dirbau kaip jaunesnioji architektė – braižytoja. Neseniai susilaukiau dukrelės ir grįžau gyventi į Lietuvą įkurti šeimos verslą susijusio su interjero dizainu pavadinimu IJANdesign. Kokių pasiūlymų turi šiandien?


Klientams siūlau savo interjero dizaino paslaugas: nuo konsultacijų, kaip “išdirbti” turimą erdvę, iki pilnų projektų, kurių metu sukuriamas naujų namų interjeras. Mūsų darbo metodas yra grįstas kompleksiniu procesu, kurio metu visada įsiklausau į kliento poreikius ir pasiūlau geriausią rezultatą. Namai tai skirtingų erdvių visuma kur kiekviena patalpa turi savo intenciją žmogaus poreikių išpildymui. Strategiško proceso rezultatas, dizainas jungiantis patalpų visumą į harmoningą aplinką. Kuo gali būti naudinga kitoms Gomama narėms?


Manau, kad svarbiausia pagirti aplink esančius žmones už mažus ir didelius laimėjimus, palaikyti juos ir padrąsinti daryti kažką naujo, nesvarstyti, o imti ir daryti, tiesiog imtis naujos veiklos. Visos baimės išblėsta kuomet plėti žinias, mokaisi ir palaipsniui tobulėji. Visi žinome, jog kažko imantis gali būti visko – ir sėkmių, ir nesėkmių. Ir manau, kad visą patirtį reikia panaudoti asmenybės stiprinimui ir tobulėjimui. Kas patinka labiausiai Gomama bendruomenėje?Man labiausiai patinka moteriškas solidarumas. Viena kitos palaikymas, paskatinimas, pagirimas, laikymasis iš vien! Tai iš ties puiku! To labai reikia ypač pačioje pradžioje, kad būtų daugiau tokių žmonių, kurie tave palaiko ir tiki tavo idėja, padeda tau iš šalies:)

Kaip atrodo tavo, kaip dirbančios mamos tipinė diena?


Kiekviena diena gali atrodyti gana chaotiška, tačiau kartu ir sisteminga. Ideali diena turbūt prasidėtų būtent taip (pirma žiūriu savo mergytės poreikius, ar pavalgius, sausa ir pan.):

1. Atsikėlus patikrinu savo el. paštą, pažiūriu ar nėra “degančių” projektų 2. Papusryčiauju 3. Išsimaudau ir pasiruošiu dienai 4. Sėdu prie savo projektų 5. Einu į susitikimus, susiskambinam su klientais telefonu arba zoom 6. Kai apkalbame, viską užsirašau ir padarau pataisymus kompiuteryje 7. Pasirūpinu, kad namie būtų maisto pietums, padarau savo buities darbus 8. Kai grįžta vyras kartu pavakarieniaujame namie arba mieste, aptariame dienos įspūdžius bei darbus 9. Stengiamės padaryti kažką malonaus, pažiūrėti filmą, pavalgyti kokių skanių desertų ar pan. 10. Ir pasibaigus visus darbus einame miegoti. Kur galima tave sekti?

  • Julija Naradauskaite

  • Julija Naradauskaitė

  • www.ijandesign.com

  • IJANdesign

  • @ijandesign

Trumpi Klausimai

  • Juoda kava ar kava su pienu?Kava su pienu

  • Nesenai perskaityta knyga ar matytas filmas, kuris įstrigo. Viena populiariausių ir skaitomiausių knygų pasaulyje – tai Biblija.

  • Vieta, į kurią nekantrauji sugrįžti?Graikija, Kreta tiesiog paperka savo grožiu

  • Žmogus/ žmonės, kurie Tave įkvepia?Yra daug tokių žmonių, bet pirmiausia šeima:)





13 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page