top of page
  • Writer's pictureIjan

Boho interjeras dviejų kambarių bute Vilniuje

Atnaujinta: 02-16









Vienas populiariausių yra Boho stilius


Šiam stiliui būdingas yra jaukumas. Nors naudojamos šviesios, kartais šaltos spalvos, tačiau šiltumas prisijaukinamas natūraliomis medžiagomis, megztomis pagalvėlėmis, avikailių kilimais, minkštais, iš itin storų siūlų nertais pledais.


Boho stiliui svarbūs mediniai paviršiai balduose, interjero detalėse, grindyse. Mėgstami balta spalva dažyti mediniai paviršiai.


Sienas mėgstama dekoruoti įvairiais plakatais bei įrėmintomis nuotraukomis, kurios būtų monochrominių spalvų.


Kiti šiam stiliui būdingi bruožai:

· Daug natūralios šviesos, minimalus langų uždengimas

· Spalvos: juodos ir baltos atspalviai, šiltas medis, sepija, taip pat dažnai pridedama viena pastelinė spalva, klevo, pelenų ar baltojo ąžuolo natūralūs atspalviai.

· Švari erdvė

· Daug skirtingų tekstūrų: medis, kailis, mezginiai, vilna, oda, pinti elementai, iš labai storų siūlų megzti pledai ar lovatiesės

· Juostuoti arba geometriniai raštai ant audinių

· Interjero pagyvinimui – išskirtinio silueto baldai (kėdės, kavos staliukai, veidrodžio rėmai)

· Tiesių, išgrynintų formų, linijų baldai, kūginės kojelės

· Didelis valgomojo stalas

· Kambarinės, skintos gėlės, smilgos


Ar mėgstate šį stilių? O gal jau įsirengėte namus šiuo stiliumi? Pasidalinkite savo patirtimi







Tai 2 kambarių buto „Boho“ stiliaus Vilniuje projektas 🌿☘🍀


Įprastai dirbu su gyvenamųjų erdvių įrengimu, todėl prisipažinsiu, kai gavau el.laišką iš klientės Julijos dėl jos buto „Boho“ stiliumi dekoravimo ir įrengimo, pažiūrėjau į tai gana skeptiškai, nes tai nebuvo man įprasta erdvė su kuria dirbu, o ir apimtis nedidelė. Galiausiai priėmiau iššūkį, o sprendimą nulėmė tai, kad su Julija daug bendravome ir sprendėme daug dalykų nuo pradžios, nuo idėjos, koncepto iki jų įgyvendinimo. Kitas aspektas, kuris nulėmė mano apsisprendimą, tai pačios Julijos žinojimas ko ji nori ir nenori interjere bei jos pasitikėjimas IJANdesign. Šie aspektai tik dar labiau paskatino imtis šio projekto ir sukurti jaukią „pinterestinę“ namų aplinką, kurioje būtų malonu būti, kur Julija turėtų savo kūrybos erdvę, o ateityje galėtų rengti „zoom“ pokalbius darbui iš namų ar seminarus ar tiesiog pakviesti draugus užsukti puodeliui kavos.


Prieš tai šiose patalpose trūko jauno žmogaus “vaibo”, kur pačiai būtų smagu būti. Pirmasis įspūdis pamačius “tuštokas” patalpas kiek išgąsdino, nes atrodė, kad vietos čia labai daug, tačiau naujas teisingas dekoravimas padėjo tinkamai bei funkcionaliai padalinti erdvę zonomis. Pirmiausia, mus pasitinka jaukus koridorius – patogus medžiaginis foteliukas bei nedidelis staliukas. Patalpų centrinėje dalyje, kaip ir pridera, yra svetainė. Šalia yra valgomojo erdvė, skirta valgymui ir bendravimui. Siekiamybė buvo sukurti nedidelį poilsio kampelį, tad šioje vietoje galima jaukiai prisėsti pailsėti, pasvajoti, padirbėti su kompiuteriu ar tiesiog pasimėgauti kavos puodeliu.


Kitose patalpose pakoregavome dušą, kranus, santechnikos, bei elektros įvadus, rozetes, perkabinome šviestuvus, užuolaidas, papildėme interjero detales: „posterius“ mediniuose rėmeliuose, bei vazonus ir kitas smulkias interjero detales.


Vieni ryškiausių interjero elementų – tai „Boho“ kilimas ir didelės “pampas grass” didelėje stiklinėje vazoje, kuri turėtų likti valgomojo patalpoje kaip oazė, arba gali būti perkelta į koridorių ir tarsi pasitikti ir vesti žmogų į tolimesnį buto užmanymą ir „Boho“ stilių. Rezultatas džiugina, nes klientė liko labai patenkinta rezultatu ir šis sukurtas stilius kuria išskirtinumą ir beribį erdvės jausmą.


Pažiūrėkime ką šį kartą pavyko sukurti išskirtinėse patalpose!🎨


Ačiū

už pasitikėjimą! Su meile IJANdesign🤎🤎







128 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page